játék kategóriák
Belépés
Regisztráció
Több, mint 700 millió ember játszik online játékokkal
Több, mint 700 millió ember játszik online játékokkal


Több, mint 700 millió ember játszik online játékokkal

Az iparág állapotát kutató Spil Games felmérése szerint világszerte több mint 1,2 milliárd ember leli örömét változó időközönként a játékokban, melyből nagyjából 700 millióan az online játékokat választják. "A legtöbb ember nem is sejti, milyen méreteket ölt" - mondta Oscar Diele, a Spil Games marketing vezetője. "A játékok hatalmas részt tesznek ki az emberek online tevékenységéből, kortól és nemtől függetlenül."

Spil Games gamer gender

A felmérés eredményeként megtudhattuk, az online játékosok 46-54% arányban oszlik meg a nők és férfiak között, mely különbség szinte elhanyagolható. A legnépszerűbb kategóriák a fiúk és férfiak esetében a verseny játékok, sportjátékok és akciójátékok, míg a hölgyek esetében a legkedveltebbek közé tartozik a puzzle, kvíz, mahjong és párkereső online játékok. A nők-lányok esetében viszont eltérés mutatkozik, hiszen míg a férfi-fiú kedvencek megegyeznek, addig a fiatalabb lányok a főzős, öltöztetős és kisállatos online játékokat kedvelik leginkább.

És hogy hol játsszunk a leggyakrabban? A válaszadók legtöbbször az otthoni kanapéra és a tömegközlekedési eszközökre voksoltak, de sokan játszanak TV nézés közben, vagy éppen hálószobában is.

vissza